Dagens ridpass

Blev hoppning idag. Hoppade lite kombinationer och i slutet la jag ihop det till en liten bana. Red i ca 60 minuter och avslutade med ett avskrittningspass på en 20 minuter, skrittade runt några åkrar.
Det var kanske inte det bästa hopp-passet vi tränat men han är ju under igångsättning så man kan inte kräva så mycket av honom. Men idag var han ganska slarvig och hoppade inte med någon kraft i sprången.
Han försökte bocka av mig också, fast bara en gång (som tur va). men jag höll mig kvar, han brukar inte bocka så jag var verkligen inte beredd på det.

Funderar på att rida ut imon. Får se hur länge jag jobbar.
Tycker att det är sjukt läskigt att rida ut på kvällarna eftersom det vimmlar av vildsvin här som Bingo är skiträdd för, och jag med!


Dagens ridpass

Har precis kommit in från stallet. Det tog sin lilla tid idag. Jobbade till fem så det är därför jag är så sen idag.
Red dressyr idag igen och idag övade vi mest på att ha kontroll över hästen, eller vad man ska säga. Gjorde galopp-övningar från skritt mm. Jobbade också med att få honom att gå på tygeln, och i skritt och liite i traven går det men i galoppen. Han blir stel som en pinne så fort man sitter ner i traven, och då passar han också på att ta upp huvudet. Men det är bara att jobba vidare. Han är ju inte tränad regelbundet i vintras så det är säkert därför han är het som en jag vet inte vad.

Imon blir det antingen hoppning eller uteritt. Beror på hur länge jag jobbar imon.

Hoppas att ni har haft en bra onsdag!


I brist på bilder tar jag en "gammal" bild på Bingo.
Måste se till att uppgradera mitt bildförråd lite.


Kingsland


Funderar starkt på att beställa denna jackan. Tycker att den är så himmla snygg och jag har velat ha den ett ganska bra tag nu.


Dagens ridpass

Hejsan!
Har inte kunnat blogga på ett par dagar eftersom min dator har varit lite knas. Men nu är jag tillbaka.

Dagens ridpass började med en liten uteritt på ca 30 minuter. Vi varavade skritt och trav och han var som en liten bomb. Skulle tvunget kolla (och bli rädd) för allt som låg på och vid sidan av vägen. Kunde inte mer än skratta åt honom.
Sen red jag lite mjukgörande övningar på ridbanan. Han är väldigt stel i höger sida så det håller jag på att försöka fixa. I vänster är han nästan lite för "mjuk" och böjer gärna på nacken, men jobbar inte så mycket med ryggen. För övrigt var han duktig och jag tycker att vi gör framsteg iallafall. (Går)dagens ridpass

Halloj!
Hann inte skriva igår så vi får ta det idag istället.
Hade hoppning igår och övade mest på avstånd och taxering. Red inte så hårt eftersom Bingo inte har ridits så mycket nu under vintern. Men han var väldigt duktig. Han har varit lite osäker på oxrar sedan vi kraschade in i ett hinder för ca 1 år sedan, men nu börjar han komma tillbaka. Hoppade en oxer på 90 cm. Det var ganska lagom, och han hoppade utan att tveka. Taxeringen skulle vi behöva jobba lite mer på.
Måste också klippa honom eftersom han blev jätte svettig igår.
Har tyvärr inga bilder men ska se om jag kan ta några idag när jag ska rida lite dressyr.


Bingo <3


Glad Påsk

Ville bara slänga in en "glad påsk"-hälsning! Vi håller på och fixar med påsk maten, och efter det ska jag ha hoppträning med Bingo.

Hoppas ni får en bra påskafton!

                          
      Bild från google.se


Små hästar kan också...


Detta tycker jag ser så himmla coolt ut. Det är ju inte lite hög de hoppar.


Varför syns inte ridsporten mer i media?

Även fast ridsporten är en så pass stor sport har utrymmet i tidningar och media varit mycket litet. Ridsporten är en av de största sporterna i världen och det är väldigt internationellt.  
Min fråga till er är då...

Varför syns inte ridsporten mer?Bild hämtad från www.google.se

 


Ny blogg

Välkomna till min nya blogg. Har haft ett antal bloggar innan men har bestämt mig för att börja om (igen). I denna bloggen kommer ni att kunna läsa om mig och mitt hästliv. Kommer bara att uppdatera om hästar och inte om annat, så detta blir en utav de "få" hästbloggar.
Kommer att ta upp lite debatter om olika saker som händer i hästvärlden.

Vem är då jag?
Jag är en 19-årig hästtjej (med namnet Mikaela) från småland som har hållt på med hästar sedan jag var i 4:a års åldern. Har alltid älskat dessa djur och skulle kunna tänka mig att jobba med hästar i framtiden.
Jag går sista året på gymnasiet, natur,  och till våren är det dags för mig att springa ut med den vita mössan på sne. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på efter men det är ett senare problem. 
Rider just nu på min lilla D-ponny, Baringo, här hemma och en dag i veckan rider jag på ridskola. Har tänk mig att så småningom köpa en stor häst, när jag flyttat hemifrån och jag vet var jag hamnar. 

Mina hästar!

D-ponnyn Baringo. En valack, född 1996 och är fux-färgad. En riktig pigg ponny som älskar att hoppa. Kan ibland vara lite för pigg så det krävs att man har en bestämt men mjuk hand. Har haft honom i ca 5 år och också tävlat en del på honom. Just nu tränas han för att säljas. 

C-ponnyn Tatjana. Ett sto, född 1996, brun och är en allround ponny (är min lillsyrras häst). Gillar både hoppning och dressyr. Har en fin form i dressyren men kan vara lite "småseg" men är definitivt inte lat. Det är en fråga på vad hon vill just i det läget. Springer ofta ifrån Baringo när de har race i hagen. Tränas också för att säljas.  

Detta var då en presentation och jag hoppas att ni finner denna bloggen som lite intressant.


Baringo <3


Tatjana <3


RSS 2.0